Gezondheidsconsulente

Over mezelf

Missie & visie

 

Als gezondheidsconsulente wil ik het holistische principe van natuurlijke en integrale gezondheidszorg bij het brede publiek bekend maken.

 

De aangeboden methoden zijn gebaseerd op natuurlijke middelen, met respect voor de natuur en omgeving. Het doel is om de bewuste mens aan te moedigen om actief deel te nemen in zijn eigen welzijnsgevoel m.a.w. met aandacht voor de vier niveaus van het mens-zijn: lichaam, denken, gevoelens en spirituele leven en op die manier een alternatief aanbieden aanvullend aan de bestaande gezondheidswerking.

 

Ik ben gecertificeerd in volgende vakgebieden: voedingsadvies in het kader van de bevordering van het energieniveau, kruidenadvies, Bachbloesem advies, geïntegreerde gespreksbegeleiding, voetreflexologie, relaxatiebegeleiding, lichaamsmassage.

 

Voor mij staat de mens centraal in al zijn aspecten, en niet de aandoening, ziekte of aanwezige symptomen. Ik luister zonder oordeel te vellen, met aandacht voor de eigenheid van elk individu en zoek in nauwe samenspraak met de cliënt naar manieren om het welzijnsgevoel te verhogen en het evenwicht in zichzelf terug te vinden.

Katrien Verstraete (°1964)

 

Na 5 jaar in een reclamebureau gewerkt te hebben en 26 jaar in de Medische sector, weet ik wat stress is en wat het doet met jouw lichaam.

 

In 2007 werd ik ‘overvallen’ door een ‘burn out’ en ging ik op zoek naar manieren om daar op een gezonde en definitieve wijze uit te raken. Ik startte de vierjarige opleiding voor integrale gezondheidszorg aan de Levensschool vzw (www.levensschool.be) te Tongerlo, waar ik een holistische visie op gezondheid, de zin van het leven, de Wetten van het Universum, … kreeg.

 

Gefascineerd door die nieuwe ontdekkingen besloot ik mensen te begeleiden op hun weg om hun levenslust te behouden en een goede gezondheid terug te vinden.

 

Ik ben lid van de Vereniging van de Gezondheidsbegeleiders sedert 2011 en van het Nationaal verbond der voetreflexologen sedert 2012 alsook lesgeefster voetreflexologie aan de Levensschool.

 

Voor meer informatie in verband met de vereniging van Gezondheidsbegeleiders: www.gezondheidsbegeleiders.be
www.nvbreflexologen.be