Gezondheidsconsulente

Therapieën

IVR of Intergrale Voetreflexologie

 

Heeft u last van stress, rugpijnen, darmproblemen, hoofdpijn, slechte nachtrust of angst? Veel hiervan kan verlicht worden door massage van de voeten en tenen. Dit zijn de weldaden van voetreflexologie. Door een zachte voetmassage prikkel en stimuleer je het zenuwstelsel.

 

Deze eeuwenoude praktijk berust op het principe dat je in de voet de reflexorganen van het menselijk lichaam terugvindt en dat je al masserend gunstige effecten kan uitlokken op die delen van het lichaam waar je pijn hebt. Door de massage wordt de bloedcirculatie in de voet gestimuleerd en de doorstroming bevorderd, de energiecirculatie wordt geactiveerd.

 

Elk deel van het lichaam is terug te vinden in de reflexzone van de voet. Men overloopt de reflexzones van de voet om de energie opnieuw vlot het volledige lichaam te laten doorstromen. Dankzij de massage van een reflexzone doorbloedt het overeenkomstige orgaan beter en worden onzuiverheden worden aangepakt. Reflexologie is een unieke en natuurlijke methode, gebaseerd op het principe van zelfgenezing.

 

Door massage wordt de bloedcirculatie in de voet gestimuleerd en de doorstroming bevorderd, de energiecirculatie wordt geactiveerd.

 

Enkele voordelen van voetreflexologie

  • relaxeert en harmoniseert het lichaam
  • vermindert stress en spanning
  • optimaliseert de doorbloeding
  • stimuleert het zelfgenezend vermogen
  • versterkt de immuniteit
  • de ideale methode om al dan niet in combinatie met zowel klassieke als complementaire therapieën toe te passen

Kortom: voetreflexologie is natuurlijk, eenvoudig, aangenaam, ontspannend en preventief

 

Tarief: behandeling duurt 45min aan 65€ 

Voor meer informatie: www.nvbreflexologen.be

Zwangerschapsreflexologie

Vóór, tijdens en na de zwangerschap heeft een moeder, meer dan ooit, recht op extra ondersteuning om elk proces zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Zwangerschapsreflexologie is een zachte methode om ondersteuning te geven aan de moeder en haar ongeboren kind. Er vinden tal van veranderingen plaats tijdens de zwangerschap en deze kunnen heel wat gevolgen hebben op mentaal, emotioneel en fysiek vlak.

Zwangerschapsreflexologie heeft een sterk harmoniserende werking, zowel bij de moeder als bij de ongeboren baby. Het geeft tevens verlichting bij klachten en problemen die tijdens de zwangerschap kunnen optreden. Denk maar aan misselijkheid, vermoeidheid, voedselgrillen, zuurbrand, oedeem, paniekaanvallen, gevoelige borsten, hartkloppingen, krampen in de benen, pijn in het bekken, enz. Door de voetreflexologie wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en gaat het lichaam weer harmonie vinden.

Tijdens een sessie zwangerschapsreflexologie kan de moeder zichzelf een moment van rust en ondersteuning schenken en daar samen met haar baby met volle teugen van genieten.

Ook de man/vader mogen we niet uit het oog verliezen. Tenslotte zijn man en vrouw samen zwanger.

 Tarief: behandeling duurt 45min aan 65€

Reflexologie voor iedereen, ook voor kinderen

Laten we niet vergeten dat we in een stresserende wereld leven en dat ook kinderen daar heel gevoelig aan zijn. Soms vergeten we dat kinderen kunnen lijden aan dezelfde klachten als de ouders. Ook zij kunnen heel erg genieten van een ontspannend moment. Voor kinderen tot 14 jaar duurt de sessie 30 min en dus kunnen zij van een verminderd tarief genieten.

Tarief: duur is 30min aan 50€

Metamorfosetechnieken

Door zachte aanrakingen van uw voeten, handen en hoofd, wordt je aangeboren innerlijke kracht gestimuleerd en bevrijdt. Hierbij komen jarenlange, voor jou soms ‘onbekende’ blokkades los, waarna je onder begeleiding kunt transformeren tot je ‘echte ik’.

 (Techniek van Gaston Saint Pierre)

 Tarief: behandeling duurt 1uur aan 65€

 

Voedingsdeskundige

 

Door de hoge werkdruk, lange files, drukke sociale agenda’s en kinderen nemen we de tijd niet meer om regelmatig verse, evenwichtige en zelf bereide gerechten te maken. Dit geeft op lange termijn klachten als opgeblazen gevoel, slechte en trage vertering, obesitas, suikerziekte, hart en vaatziekten, ….

 

Elke persoon is verschillend en dus bestaat er geen ‘algemeen dieet’. Via bepaalde analyse technieken (bloedgroep, iriscopie) wordt een individueel beeld van de persoon gemaakt en wordt er een versterkende voeding aangeraden.

 

Om de eerste afspraak zo nuttig mogelijk te maken wordt er gevraagd om een eetdagboek bij te houden. Wat je eet en wanneer je eet is heel belangrijk. Dan wordt een analyse gemaakt en wordt in samenspraak een plan opgemaakt.

 

Het is de bedoeling om een lange termijn visie te creëren, zodat het geen dieet is maar een gezonde levensstijl.

 

Tarief: 

 Eerste consult: 1u30 aan 100€

Volgende consults: 1u aan 65€

Dieptemassage

 

Dieptemassage is een manuele massagetechniek die verharde spieren en weefsels van het lichaam losmaakt.

 

Heel wat lichaamspijnen worden veroorzaakt door spierspanning. Door aanhoudende stress kunnen spieren teveel gespannen raken waardoor de bloedtoevoer in die spieren minder wordt. Deze spieren gaan op de duur pijnlijk aanvoelen en kunnen ook stijf en verkrampt raken. Dieptemassage zorgt ervoor dat de pijnklachten verminderen, de bewegingsvrijheid toeneemt, de bloedsomloop verbetert en het bindweefsel versoepelt.

 

Spierspanning kan ook het gevolg zijn van emotionele spanningen die zich vastzetten, denk maar aan nek- en schouderklachten. Ook deze spanningen worden verzacht.

 

Dieptemassage is een natuurlijke geneeswijze die het zelfgenezend mechanisme van het lichaam stimuleert. Een kuur met dieptemassage kan afhankelijk van de klacht 3 tot 5 behandelingen nodig hebben.

 

Ideaal bij nek en schouderpijnen, lage rug, knieproblemen, hielspoor, tennis-elleboog, golf-elleboog, ….

 

 Tarief massage: 1uur aan 65€, afhankelijk van de klacht